The countless sights of Amsterdam

Ben jij weleens in Amsterdam geweest? Dan weet je als geen ander dat hier genoeg te zien en te doen is. Het is immers de hoofdstad van Nederland en er komen talloze toeristen naartoe. En deze toeristen komen natuurlijk niet voor niets. Nee, zij willen de stad ontdekken. Al zijn er natuurlijk ook mensen die alleen maar komen om te winkelen of op het terras te zitten. Ga jij echter naar Amsterdam als cultureel uitstapje? Dan wil je uiteraard zoveel mogelijk van de stad zien. Om je enigszins wegwijs te maken, gaan we hieronder verder in op de talloze bezienswaardigheden in de stad.

 

Belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam

Net als iedere andere stad heeft Amsterdam ook een aantal belangrijke bezienswaardigheden. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse musea die zeker het bezoeken waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en de Hermitage. Daarnaast mag een bezoekje aan het Anne Frank Huis natuurlijk niet ontbreken wanneer je in Amsterdam bent. Tevens behoren De Wallen tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam.

image

Ga een midweek naar Euro Disney

Is er een dierbare van jou overleden? Dan probeer je deze persoon vast en zeker zo lang mogelijk in herinnering te houden. Dit is zeker het geval wanneer het bijvoorbeeld je partner is. Jij hebt ongetwijfeld mooie en leuke herinneringen aan bepaalde uitstapjes. Mogelijk zijn jullie weleens  samen met de kinderen naar Euro Disney geweest. Vonden jullie het hier allemaal fantastisch? Kies er dan voor om jaarlijkse een midweek Euro Disney te boeken. Op deze manier houden jullie de mooie herinneringen in leven. En bovendien is het natuurlijk een prima manier om de dagelijkse zorgen even achter je te laten.

Madame Tussauds

Are you going to Amsterdam for a day? Then you will undoubtedly end up at De Dam. Madame Tussauds is located here. It is definitely worth a look here. Why? Because there are all kinds of wax statues of famous foreigners. Think of athletes, DJs, presenters and artists. These images are almost indistinguishable from reality. There are many images available and you can safely take pictures with all the images. It is truly a unique experience. Are you looking for the address of museum Madame Tussauds in Amsterdam? That is Dam 20.

canal

Rondvaart door Amsterdam

De meeste mensen zijn al regelmatig in Amsterdam geweest. Zij hebben dan ook al een groot deel van de bezienswaardigheden gezien. Ga jij binnenkort weer naar Amsterdam en ben je wel een keer toe aan iets anders? Maak dan een rondvaart Amsterdam. Op deze manier ontdek je de stad namelijk op een hele andere manier. Daarnaast brengt een rondvaart door Amsterdam je ook nog eens wat verder buiten het centrum. Zo kom je bijvoorbeeld in aanraking met de fraaie grachtenpanden waar Amsterdam bekend om staat. De schipper van de rondvaartboot vertelt er vaak een interessant verhaal bij. Zo wordt een dagje weg naar Amsterdam ook nog eens informatief.

I Amsterdam Card voor Van Gogh Museum

Amsterdam telt de nodige musea. Wanneer jij in nagenoeg ieder museum een kijkje wilt nemen, ben je behoorlijk wat geld kwijt voor de toegang. Je moet immers entree betalen om de diverse musea te betreden. Met behulp van de I Amsterdam Card is dit echter makkelijk te voorkomen. Wanneer je over deze kaart beschikt, heb je namelijk gratis toegang tot alle musea. Zo kun je met de I Amsterdam Card bijvoorbeeld gratis naar het Van Gogh Museum. Ook bij de andere musea hoef jij dus geen entree meer te betalen. Tevens kun je met deze kaart gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in Amsterdam. De kaart is te bestellen via het internet

museum